Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupa ziołowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
pieprz
sól
masło 4 dag
mąka pszenna 4 dag
rosół warzywny 3/4 l
śmietana kremówka 25 dag
natka pietruszki 1 peczek
trybula 1 peczek
szczypiorek 1 peczek

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa ziołowa

Cebulę obrać, posiekać zeszklić w garnku na rozgrzanym tłuszczu. Posypać mąką, zasmażyć. Rozprowadzić rosołem i śmietaną, gotować 5 minut. Zieleninę posiekać i wrzucić do garnka. Zupę przyprawić i podawać np z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak