Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupa z podgrzybków

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka rosołowa 1 sztuka
podgrzybki 50 dkg
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
przyprawa w płynie do smaku
ziemniaki 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa z podgrzybków

Grzyby oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Zalać litrem wody, dodać kostkę grzybową. Gotować pod przykryciem. Dodać starte na średnich oczkach marchewkę, pietruszkę oraz seler. Nadal gotować. Kiedy grzyby będą prawie miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować do miękkości. Zupę doprawić do smaku i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

molanka 25.07.2014 10:46
chyba pora pójść na grzyby
Zdzisław 25.07.2014 08:17
pyszne danie podano dla mnie
gosia1988 25.07.2014 06:46
coś dla mnie :)
Beatris 24.07.2014 23:41
Aż nabrałam ochoty na porcyjkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak