Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupa z jaglaną i mangoldem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 3 szt
boćwina (mangold) 0,5 pęczka
por 1 kawałek
kasza jaglana 4 lyzki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 ziarna
przyprawa uniwersalna naturalna 1 lyzeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa z jaglaną i mangoldem

Kroki postępowania

1

marchewkę i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka.
Krok 1 - Lekka zupa z jaglaną i mangoldem foto
2

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka,
Krok 2 - Lekka zupa z jaglaną i mangoldem foto
3
wlać wodę, dodać ziele angielskie, liście laurowe i przyprawę (naturalna przyprawa z kurkumą i suszonymi warzywami). Zagotować.
Krok 3 - Lekka zupa z jaglaną i mangoldem foto
4

W międzyczasie przygotować boćwinę, odkroić głąby, liście umyć, osączyć i posiekać.
Krok 4 - Lekka zupa z jaglaną i mangoldem foto
5

Por pokroić na 4 wzdłuż a następnie w plasterki. Wrzucić razem z boćwiną do gotujących się pozostałych warzyw.
Krok 5 - Lekka zupa z jaglaną i mangoldem foto
6

Kaszę przepłukać, przelać wrzątkiem, wrzucić do zupy. Gotować do miękkości warzyw. Doprawić do smaku pieprzem. Można zabielić odrobiną śmietanki
Krok 6 - Lekka zupa z jaglaną i mangoldem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 27.05.2016 09:53
fajna zupka z botwinką
pestka 27.05.2016 07:20
bardzo smaczna zupka
Benita 26.05.2016 19:10
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak