Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupa jarzynowa z zacierką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko kurczaka 2 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
por (biała część) 1/2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 2 l
natka pietruszki 1 łyżka
ziemniak 4 szt
zacierka 1/2 op

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa jarzynowa z zacierką

Udka z kurczaka dokładanie myjemy, wkładamy do garczka i zalewamy zimną woda. Gotujemy na malutkim ogniu, pod przykryciem. Pilnujemy by się za szybko nie gotowało. Warzywa ( bez ziemniaków i pora)obieramy i trzemy na tarce z grubymi oczkami. Dodajemy do wywaru mięsnego. Pora kroimy w pióra i dodajemy do zupy. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zypy około 20 minut przed końcem gotowania. 10 minut przed końcem gotowania dosypujemy suchy makaron ( ma się gotować w zupie) i doprawiamy zupę do smaku. Natke pietruszki siekamy i posypujemy zupę już na talerzu. Życzę smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paolcia 05.06.2013 08:40
idealnna zupka dla mojej córci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak