Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka do mięs

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata karbowana 1/2 główki
ogórek zielony 1 sztuka
rzodkiewka 4 sztuki
pomidorki cherry 12 sztuk
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka do mięs

1. Sałatę dzielimy na różyczki, dokładnie myjemy i osuszamy. Z ogórka wyjmujemy za pomocą łyżki gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Rzodkiewki kroimy w cienkie plasterki, a pomidorki przekrawamy na połowy.

2. Wszystkie warzywa wrzucamy do miski. Polewamy oliwą i lekko mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 27.12.2014 11:45
smaczna i zdrowa sałatka
Grazyna0211 26.12.2014 18:30
lekka i apetyczna
Motorek 26.12.2014 13:57
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak