Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mix sałat 2 garście
szalotka 1 sztuka
pomidorki koktajlowe daktylowe 20 dkg
rzodkiewki 1/2 pęczka
sól do smaku
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki
ocet balsamiczny 2 łyżeczki
olej 6 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka

Kroki postępowania

1
Sałatę (użyłam po kilka liści sałaty dębowej czerwonej, sałaty rzymskiej i sałaty batawskiej) umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Lekka sałatka foto
2
Szalotkę obrać, pokroić w talarki, rozdzielić palcami na poszczególne krążki.
Krok 2 - Lekka sałatka foto
3
Pomidorki poprzekrajać na połówki, rzodkiewki pokroić w półplasterki. Szalotkę, pomidorki i rzodkiewki dodać do sałaty. Wszystko lekko posolić.
Krok 3 - Lekka sałatka foto
4
Olej wymieszać z octem cukrem i musztardą na gładki sos.
Krok 4 - Lekka sałatka foto
5
Sos dodać do sałatki tuż przed podaniem, lekko wymieszać.
Krok 5 - Lekka sałatka foto
6
Podawać np. jako dodatek do obiadu.
Krok 6 - Lekka sałatka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 14.10.2014 12:26
Musi być smaczna :-)
pestka 14.10.2014 11:03
smaczny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak