Lekka pianka truskawkowo-agrestowa na upalne dni:)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    1 litr
  • galaretka truskawkowa

    3 sztuki
  • galaretka agrestowa

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę mocno schładzamy dzielimy na dwie części po 0,5 litra. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w szklance gorącej wody, to samo robimy a galaretką agrestową. Połowę śmietany miksujemy na puszystą masę i dodajemy lekko ciepłą galaretkę agrestową, ciągle miksując na jednolitą masę , przelewamy do schłodzonej tortownicy i wstawiamy do lodówki. Następnie miksuję pozostałą śmietanę i dodajemy galaretkę truskawkową, miksujemy wylewamy na masę agrestową , całość schładzamy ok 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiatok 03.07.2016 23:57
lekkie jak chmurka
moniczka1 07.11.2014 23:00
świetny przepis
Misiabe 15.06.2014 12:40
Wygląda bardzo smakowicie :)
Katarzyna/kate1980 11.06.2014 22:25
fajnie wygląda
Mniam 11.06.2014 12:23
Fantastyczna! Do tego jeszcze te cudowne kolorki!
aisoglam 11.06.2014 09:59
Fajny szybki deser
Lis 10.06.2014 22:50
Super ta pianka:)
Malinka 10.06.2014 21:50
Bardzo ładnie się prezentuje i zapewne smaczny :)
IlonaAlbertos 10.06.2014 21:49
Wspaniałe kolory.
Małgorzata9 10.06.2014 21:32
apetyczny deserek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat