Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
białko
8 biąłek z jajek -
cukier
8 łyżek -
galaretki
3 torebki o smaku truskawkowym -
truskawki
25 dag
Sposób przygotowania
Pozostałe dwie galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i odstawić do wystudzenia.
Ubić białka z cukrem na sztwno i wlać galaretkę do białek mieszając.
Do przygotowanej wcześniej tortownicy wlać ubitą masę i odstawić do lodówki na 20 minut.Po wyjęciu na wierrch ułożyć umyte truskawkii następnie zalać zimną galaretką i włożyć spowrotem do loówki.Po schłodzeniu można kroić jak tort.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się