Legumina zbiałek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    8 biąłek z jajek
  • cukier

    8 łyżek
  • galaretki

    3 torebki o smaku truskawkowym
  • truskawki

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wcześniej rozpuścić jedną galaretkę w 3/4 szklanki gorącej przegotowanej wody, ostudzić aż będzie całkiem chłodna.
Pozostałe dwie galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i odstawić do wystudzenia.
Ubić białka z cukrem na sztwno i wlać galaretkę do białek mieszając.
Do przygotowanej wcześniej tortownicy wlać ubitą masę i odstawić do lodówki na 20 minut.Po wyjęciu na wierrch ułożyć umyte truskawkii następnie zalać zimną galaretką i włożyć spowrotem do loówki.Po schłodzeniu można kroić jak tort.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Halina7 09.12.2013 01:04
pyszny deser polecam!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat