Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina zbiałek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8 biąłek z jajek
cukier 8 łyżek
galaretki 3 torebki o smaku truskawkowym
truskawki 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina zbiałek

Wcześniej rozpuścić jedną galaretkę w 3/4 szklanki gorącej przegotowanej wody, ostudzić aż będzie całkiem chłodna.
Pozostałe dwie galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i odstawić do wystudzenia.
Ubić białka z cukrem na sztwno i wlać galaretkę do białek mieszając.
Do przygotowanej wcześniej tortownicy wlać ubitą masę i odstawić do lodówki na 20 minut.Po wyjęciu na wierrch ułożyć umyte truskawkii następnie zalać zimną galaretką i włożyć spowrotem do loówki.Po schłodzeniu można kroić jak tort.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halina7 09.12.2013 01:04
pyszny deser polecam!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak