Leczo z wołowiną, pieczarkami i lubczykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec wołowy

    400 g
  • oliwa

    2 łyżki
  • ziemniaki

    2 szt
  • cukinia

    1 szt
  • pieczarki marynowane

    900 g
  • liść lubczyku

    1 łyżka
  • przyprawa do gulaszu

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i pokrojone w kostkę mięso zamarynować w oliwie i Przyprawie do gulaszu Prymat, a następnie podsmażyć na rozgrzanej patelni i dodać do gotującego się rosołu.
Gdy mięso będzie miękkie dodać również pokrojone w kostkę ziemniaki, a po kolejnych 10 minutach pieczarki, cukinię i Liść lubczyku Prymat. Wszystko gotować jeszcze przez chwilę i doprawić do smaku. Podawać z łyżką kwaśnej śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat