Leczo z patisona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • patison

    2 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • pomidory suszone

    4 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • przyprawa do lecza

    2 łyzki
  • pomidory z puszki

    4 łyżki
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • kiełbasa

    25 dag
  • marchewka

    1 szt
  • przyprawaw płynie

  • pieczarki

    4 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Patisony obieramy z skórki, marchewkę obieramy . Z patisona wyciągamy pestki i kroimy w kostkę . Marchewkę kroimy w plasterki . Gotujemy warzywa ok 10 min w osolone wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej. dodajemy posiekaną cebule ,suszone pomidory ,pokrojoną paprykę .Mieszamy . Dodajemy wyciśnięty czosnek . Dodajemy przyprawy paprykę słodką przyprawę do lecza ,pieprz . Mieszamy podsmażamy . Dodajemy pokrojona kiełbasę i pokrojone pieczarki . Dodajemy odcedzonego patisona i marchewkę . Mieszamy . Dodajemy zmiksowane pomidory z puszki . Dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Doprawiamy przyprawą w płynie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KasiaK90 22.08.2012 08:29
uwielbiam takie leczo :)
moni0212 21.08.2012 16:46
piękne... a o smaku to wolę nawet nie myśleć.Zachwyciło mnie to polączenie
agaK. 20.08.2012 13:12
oj ostatnio często robię leczo:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat