Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

leczo z kiszonym ogórkiem i papryczką chili

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 0,5 kg
kiełbasa śląska 1 kg
papryczka chili 3 szt
cebula
sól
pieprz
przecier pomidorowy 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: leczo z kiszonym ogórkiem i papryczką chili

Kroki postępowania

1
Ogórki kiszone pokrój w kawałeczki.
Krok 1 - leczo z kiszonym ogórkiem i papryczką chili foto
2
Identycznie postąp z cebulą, papryczkami chili (mogą być też peproni, bądź inne ostre).
Krok 2 - leczo z kiszonym ogórkiem i papryczką chili foto
3
Na patelni przypiecz kiełbaskę pokrojoną w kostkę.
Krok 3 - leczo z kiszonym ogórkiem i papryczką chili foto
4
Dodaj cebulkę, duś wszystko około 5 minut.
Krok 4 - leczo z kiszonym ogórkiem i papryczką chili foto
5
Następnie wrzuć do garnka. Dodaj ogórek kiszony i papryczkę. Zalej około 2 szklankami wody. Gotuj 20-30 minut, aż ogórki będą miękkie. Na końcu dodaj przecier pomidorowy. Do smaku posól i popieprz.
Krok 5 - leczo z kiszonym ogórkiem i papryczką chili foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak