Leczo z cukinii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • kiełbasa zwyczajna

    25 dag
  • szynka

    10 dag
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka zielona

    2 szt
  • papryka żółta

    2 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię obrać, wydrążyć pestki, pokroić w dużą kostkę. Paprykę pokroić w paseczki. Cukinię i paprykę wrzucić do dużego garnka, posolić i dusić dolewając trochę wody. Na patelni podsmażyć drobno posiekaną cebulkę, rozdrobniony czosnek i pokrojoną w kostkę kiełbasę i szynkę. Wszystkie składniki połączyć w dużym rondlu, dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 27.12.2013 09:47
apetyczne leczo
Motorek 04.08.2012 09:35
bardzo smaczne
Iwusia 03.03.2012 19:56
lubię leczo z cukinią.
Iwona51 01.10.2011 10:59
smaczne
krzyniu1984 31.08.2010 12:16
wygląda super!
Margo1 31.08.2010 09:43
Ja nie jadłam z cukinią ,ale napewno zrobię
cichor 31.08.2010 09:03
jadłam, jest pycha :)
Agnieszka_B 30.08.2010 20:33
lecza z cukinii nie robiłam, ale z dodatkiem cukinii zawsze.... jest pyszne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat