Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
kiełbasa
500 g -
cebula
4 sztuki -
papryka czerwona
500 g -
cukinia
2 sztuki -
cukinia żółta
1 sztuka -
pomidory
4 sztuki -
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki -
Ziele angielskie całe Prymat
3 sztuki -
ząbki czosnku
3-4 sztuki -
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
sól
do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
cukier
-
olej
1 łyżka -
oregano
1 łyżka
Sposób przygotowania
Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Gdy tłuszcz zacznie się wytapiać do kiełbasy dodajemy pokrojoną w pióra cebule i podsmażamy aż cebula się zeszkli. Podsmażoną kiełbasę przekładamy do garnka, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, olej i paprykę pokrojoną w sporą kostkę, smażymy kilka minut. Następnie dodajemy cukinie pokrojone w kawałki.
Do warzyw dodajemy drobno pokrojone pomidory (można użyć pomidorów z puszki) i przeciśnięty przez praskę czosnek, wędzoną paprykę i oregano i dusimy aż warzywa będą miękkie (ok. 30 minut). Doprawiamy do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)