Leczo z cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kiełbasa

    500 g
  • cebula

    4 sztuki
  • papryka czerwona

    500 g
  • cukinia

    2 sztuki
  • cukinia żółta

    1 sztuka
  • pomidory

    4 sztuki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 sztuki
  • ząbki czosnku

    3-4 sztuki
  • Papryka wędzona słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • cukier

  • olej

    1 łyżka
  • oregano

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Gdy tłuszcz zacznie się wytapiać do kiełbasy dodajemy pokrojoną w pióra cebule i podsmażamy aż cebula się zeszkli. Podsmażoną kiełbasę przekładamy do garnka, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, olej i paprykę pokrojoną w sporą kostkę, smażymy kilka minut. Następnie dodajemy cukinie pokrojone w kawałki.
Do warzyw dodajemy drobno pokrojone pomidory (można użyć pomidorów z puszki) i przeciśnięty przez praskę czosnek, wędzoną paprykę i oregano i dusimy aż warzywa będą miękkie (ok. 30 minut). Doprawiamy do smaku solą, cukrem i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
WeronikaW78 23.08.2018 12:55
Świetne sezonowe danie. Grzechem byłoby go nie zrobić.
Bożena Matuszczyk 05.07.2018 22:30
Bardzo często robię bo lubimy;)
usmiech 16.08.2016 08:34
fajny przepis
Margo1 02.06.2016 20:25
Koniecznie muszę wypróbować
Bernadeta1 29.09.2015 20:20
smaczne leczo, bardzo lubię
ilka01 29.09.2015 18:53
uwielbiam :)
jasiek 29.09.2015 16:49
no niezła sprawa
Megi 29.09.2015 16:18
leczo pyszne, kolorowe i smaczne
agaK. 29.09.2015 15:19
Kocham leczo, uwielbiam i w ogóle przepadam:)
dollce 29.09.2015 15:02
Pyszności :) wygląda pięknie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat