Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z bakłażanem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Warzywa

bakłażan 1 sztuka
pomidory 3 sztuki
papryka żółta 1 sztuka

Grzyby

pieczarki 0,5 kg

Przyprawy

pieprz szczypta
Czosnek suszony Prymat szczypta
bazylia szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z bakłażanem

Kroki postępowania

1
Nasze leczo zaczynamy od umycia bakłażana, papryki i pomidorów. Następnie z bakłażana i papryki wyciągamy środki i kroimy razem z pomidorami w kostkę . Tak przygotowane warzywa dajemy na dużą patelnie podlewamy wodą i dusimy do miękkości.
Krok 1 - Leczo z bakłażanem foto
2
W kolejnym etapie przygotowujemy pieczarki które obieramy i kroimy na małe kawałki , wrzucamy ja na drugą patelnie i również dusimy do miękkości.
Krok 2 - Leczo z bakłażanem foto
3
Kiedy mamy już miękkie warzywa i pieczarki łaczymy składniki razem doprawiamy pieprzem czarnym , czosnkiem granulowanym , bazylią oraz ziołami prowansalskimi całość mieszamy i dusimy jeszcze chwilę na małym ogniu razem .
Krok 3 - Leczo z bakłażanem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.11.2015 12:46
moje smaki ;-)
bertpvd 03.11.2015 09:33
klasycznie i smacznie !
Ewelina1991 03.11.2015 09:12
pyszne leczo!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak