Leczo z bakłażanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 mały
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie

    5 szt
  • pieprz

  • sól

  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • cebula

    2 szt
  • papryka

    1,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Leczo z bakłażanem foto
Bakłażana umyć, pokroić w grubą kostkę i odstawić na 15 minut. Przepłukać, osączyć
Krok 2 - Leczo z bakłażanem foto
Papryki umyc, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.Cebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Dodać bakłażana, papryki i przyprawy.
Krok 3 - Leczo z bakłażanem foto
Całość dusić do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
atort111 06.05.2015 14:11
leczo kolorowe i smaczne
Granita 29.08.2013 08:28
kolorowo,smacznie się prezentuje;ciekawe połączenie
pestka 28.03.2013 16:14
tak jeszcze nie robiłam
Stenka 01.10.2012 08:09
apetyczne
Ewa6274879 19.09.2012 23:28
smakowicie kolorowe :)
Katarzyna/kate1980 16.09.2012 20:50
super
ilka_86 14.09.2012 14:25
pyszności
kupiska 14.09.2012 14:05
Domowe własne jest najlepsze,za leczem przepadam...
V_kuchareczka 14.09.2012 13:50
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat