Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo parówkowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 5 sztuk
duże cebule 3 sztuki
papryki 2 sztuli
pieczarki 15 dkg
olej 2 łyżki
kostka rosołowa 1 sztuka
pieprz, sól do smaku
zupa w proszku 1 pieczarkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo parówkowe

Cebukę i paprykę pokroić w paseczki,pieczarki w plasterki.

Na głębokiej patelni rozgrzać olej i podsważyć na nim cebulę z papryką,dodać pieczarki i dusić chwilkę,podlać 1 szkl.wody,rozkruszyć do tego kostkę rosołową i dusić około 5 min.

Parówki kroimy na 4 części i nadcinamy z każdej strony na 4 (pod wpływem ciepła lekko się rozchylą i powstaną takie ośmiorniczki).

Jeżeli wolimy to można pokroić parówki w grubsze plasterki.

Jeżeli leczo jest zbyt gęste dolewamy troszkę wody.

Na końcu dodajemy zupę z proszku i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 05.09.2013 10:39
dawno takiego nie jadłam, obowiązkowo na sobotę do zrobienia :)
IwonaDD 16.05.2013 12:54
super pomysł!
msmors 16.05.2013 11:59
ciekawy przepis
Janina 16.05.2013 09:43
Szybkie danie
Paolcia 16.05.2013 09:30
hmmm... możnaby było spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak