Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 1 szkl
pomidorki koktajlowe 200 g
kiełbasa śląska 300 g
parówki 4 szt
por 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
czosnek 2 ząbki
cukinia 2-3 szt
ketchup pikantny 4 łyżki
sól i pieprz
olej do smażenia
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo

Kroki postępowania

1
Cieciorkę zalać wodą i zostawić na noc. Następnego dnia cieciorkę odcedzić i zalać ciepłą nową wodą. Gotować do miękkości,.
Krok 1 - Leczo foto
2
Parówki obrać z osłonek i pokroić z kiełbasą na pół plasterki. Podsmażyć na patelni.
Krok 2 - Leczo foto
3
Cukinię obrać i pokroić w kostkę. Papryki umyć ,usunąć nasiona i pokroić w paseczki. Pomidorki umyć i pokroić na ćwiartki . Pora umyć i pokroić w pół plasterki.
Krok 3 - Leczo foto
4
Pora podsmażyć na oleju , dodać obrany przeciśnięty przez praskę czosnek oraz paprykę , podsmażyć.
Krok 4 - Leczo foto
5
Cukinię podsmażyć na oleju
Krok 5 - Leczo foto
6
Do ugotowanej cieciorki dodać warzywa i chwilę smażyć.
Krok 6 - Leczo foto
7
Na końcu dodać pomidorki i ketchup i gotować do miękkości. Doprawić do smaku.
Krok 7 - Leczo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak