Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z suszonym grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron łazanki 400 g
grzyby suszone 50 dag
kapusta kiszona 20 dag
cebula szt
sól i pieprz
czosnek 2 ząbki
olej 4 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z suszonym grzybami

1.
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Grzyby moczymy przez godzinę i odcedzamy. Do grzybów dodajemy pół łyżeczki soli i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Kapustę kiszoną płuczemy w wodzie i gotujemy w tej samej wodzie co gotowały się grzyby.
2.
Grzyby mielimy w maszynce do mięsa. Cebulę szklimy na oleju i dodajemy do farszu.Kapustę kiszoną odcedzamy i również mielimy w maszynce do mięsa. Mieszamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawę uniwersalną. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron mieszamy z farszem i podsmażamy na 4 łyżkach oleju,często mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 28.08.2015 21:35
jak ja lubię łazanki :)!
Franciszek 27.08.2015 22:51
Dobre łazanki
Jumper123 27.08.2015 22:40
uwielbiam łazanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak