Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z pieczarkami
Odcedzić z wody, posiekać drobno.
Na rozgrzanym maśle, podsmażyć pokrojoną drobno cebulę.
Obrane pieczarki, pokroić w cienkie plasterki, dodać do cebuli, doprawić solą i pieprzem.
Całość dusić około 15 minut, co jakiś czas przemieszać.
Boczek pokroić w małą kostkę, kiełbasę w pół plasterki. Boczek wrzucić na patelnię, jak już wytopi się tłuszcz, dodać kiełbasę .
Wszystko razem podsmażać 3 minutki, mieszając.
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie al dente, odcedzić.
Wszystko przełożyć na dużą patelnie, doprawić majerankiem i ewentualnie solą i pieprzem.
Dokładnie wymieszać, podgrzać chwilę,posypać posiekaną pietruszką.
SMACZNEGO!!!!!