Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z młodej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 500 g
cebula 2 szt
kiełbasa podwawelska 1 szt
koper 1 pęczek
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z młodej kapusty

Kroki postępowania

1
Makaron ugotować al dente. Odcedzić.
Kapustę drobno posiekać i obgotować 10 minut. Odcedzić.
Krok 1 - Łazanki z młodej kapusty foto
2
W międzyczasie w rondlu zrumienić pokrojoną w piórka cebule.
Krok 2 - Łazanki z młodej kapusty foto
3
Kiełbasę obrać, pokroić w kosteczkę.
Krok 3 - Łazanki z młodej kapusty foto
4
Dorzucić ją do cebuli. Doprawić solą, pieprzem i Kucharkeim. Wymieszać i smażyć 5 minut.
Krok 4 - Łazanki z młodej kapusty foto
5
Po tym czasie dodać obgotowaną kapustę. Wymieszać i smażyć do miękkości kapusty.
Krok 5 - Łazanki z młodej kapusty foto
6
Koperek umyć, drobno posiekać i dorzucić do rondla. Wszystko wymieszać, można doprawić jeszcze do smaku. Smażyć razem 5-7 minut, aby kapusta przeszła smakiem cebuli i kiełbasy.
Krok 6 - Łazanki z młodej kapusty foto
7
Na końcu dorzucić makaron i dokładnie wymieszać, smażyć jeszcze chwilkę. Smacznego :))
Krok 7 - Łazanki z młodej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agus198900 13.07.2013 10:34
mmm;) młoda kapustka;) to jest smak;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak