Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z mięsem, wędzonką i kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron łazanki 250 g
kapusta 1/3 główki
mięso mielone 30 dag
boczek wędzony 30 dag
cebula 3 szt
sól do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z mięsem, wędzonką i kapustą

Kroki postępowania

1
Kapustę pokroić w kostkę i obgotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem przyprawy Kucharek.
Krok 1 - Łazanki z mięsem, wędzonką i kapustą foto
2
Boczek i cebule pokroić w kostkę.
Wrzucić na patelnię boczek wytopić trochę tłuszczu i dodać dwie cebule. Smażyć kilka minut aż się cebula zeszkli.
Krok 2 - Łazanki z mięsem, wędzonką i kapustą foto
3
Mięso rozdrobnić, zalać szklanką wody dodać odrobinę przyprawy i jedną posiekana cebulę, dusić około 12/15 minut.
Krok 3 - Łazanki z mięsem, wędzonką i kapustą foto
4
Ugotować makaron łazanki al dente.
Odcedzić kapustę i dodać do makaronu. Dołożyć wysmażony boczek z cebulą oraz mięso bez sosu( można dodać dwie trzy łyżki sosu tylko dla smaku).
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego.
Krok 4 - Łazanki z mięsem, wędzonką i kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 10.02.2014 08:36
bardzo smaczne - lubię takie
Bernadeta1 25.11.2013 12:11
na pewno smaczne łazanki
pestka 09.07.2013 09:13
bardzo ciekawe
paula99926 08.11.2012 18:05
ciekawy smak
Aneta2604 03.10.2012 19:19
pychota
Zdzisław 16.09.2012 22:19
bardzo lubię
Mariposas 16.09.2012 21:15
mmm pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak