Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/3 główki
wołowina gotowana 80 dkg
pieczarki 20 dkg
cebula biała 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
olej do smażenia wg potrzeby
makaron łazanki 50 dkg
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z mięsem

Kroki postępowania

1
Pieczarki umyć i obrać.
Krok 1 - Łazanki z mięsem foto
2
Kapustę umyć i pokroić w duże kawałki. Ugotować w wodzie z dodatkiem listka bobkowego i ziela angielskiego.
Krok 2 - Łazanki z mięsem foto
3
Cebulę obrać z łusek i posiekać. Pieczarki pokrojone w plasterki przesmażyć razem z cebulą.
Krok 3 - Łazanki z mięsem foto
4
Zmielić mięso korzystając z sitka o dużych oczkach (u mnie średnica oczka 7 mm). Odcedzić kapustę potem odcisnąć a następnie również zmielić.
Krok 4 - Łazanki z mięsem foto
6
Makaron łazanki ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Wymieszać razem mięso, kapustę oraz usmażone z cebulą pieczarki, dodać do makaronu. Ponownie przemieszać, posolić i doprawić pieprzem.
Podawać udekorowane natką pietruszki.
Krok 5 - Łazanki z mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak