Łazanki z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/3 główki
  • wołowina gotowana

    80 dkg
  • pieczarki

    20 dkg
  • cebula biała

    3 szt
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie całe

    3 szt
  • olej do smażenia

    wg potrzeby
  • makaron łazanki

    50 dkg
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Łazanki z mięsem foto
Pieczarki umyć i obrać.
Krok 2 - Łazanki z mięsem foto
Kapustę umyć i pokroić w duże kawałki. Ugotować w wodzie z dodatkiem listka bobkowego i ziela angielskiego.
Krok 3 - Łazanki z mięsem foto
Cebulę obrać z łusek i posiekać. Pieczarki pokrojone w plasterki przesmażyć razem z cebulą.
Krok 4 - Łazanki z mięsem foto
Zmielić mięso korzystając z sitka o dużych oczkach (u mnie średnica oczka 7 mm). Odcedzić kapustę potem odcisnąć a następnie również zmielić.
Krok 5 - Łazanki z mięsem foto
Makaron łazanki ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Wymieszać razem mięso, kapustę oraz usmażone z cebulą pieczarki, dodać do makaronu. Ponownie przemieszać, posolić i doprawić pieprzem.
Podawać udekorowane natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat