Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z mięsa wieprzowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 opakowanie
kapusta biała 1 głowka
makaron łazanki 1 opakowanie
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 2 sztuki
tłuszcz do smażenia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z mięsa wieprzowego

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w cienkie paski. Podsmażyć na tłuszczu. Dodać rozdrobnione mięso wieprzowe, smażyć całość ok 20 min, często mieszając. Mięso musi być dość dobrze przypieczone.
Krok 1 - Łazanki z mięsa wieprzowego foto
2
Kapustę posiekać. Wstawić do garnka, zalać wodą. Gotować do miękkości.
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i dowolnymi przyprawami.
Po ugotowaniu odcedzić i pozostawić do wymieszania.

Makaron wrzucić do gotującej, osolonej wody. Gotować 10 min. Odcedzić.
Krok 2 - Łazanki z mięsa wieprzowego foto
3
Przygotowaną kapustę wymieszać z mięsem podsmażonym( tłuszcz także wlać).
Dodać makaron, całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku.
Podawać na ciepło.
Krok 3 - Łazanki z mięsa wieprzowego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 11.01.2015 15:29
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak