Łazanki z kapustą.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    50 dag
  • kiełbasa

    20 dag
  • boczek wędzony

    10 dag
  • makaron łazanki

    1/2 op.
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • majeranek

    2 łyżeczki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżka
  • pieprz czarny mielony

    1/2 łyżeczki
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie całe

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę zalać wodą i ugotować do miękkości.Na suchej patelni wytopić pokrojony drobno boczek,dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę,posiekaną cebulę i czosnek,smażyć kilka minut.Kapustę odcedzić,odlać pół szklanki wywaru.Do odcedzonej kapusty dodać przesmażoną wędlinę z boczkiem i przyprawy.Smażyć ok 15 minut,dodać pół szklanki wywaru.Łazanki ugotować,przelać zimną wodą i odcedzone dodać do kapusty.
IwonaKa
Można dodać pół łyżeczki kurkumy,podnosi smak i jest bardzo zdrowa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 26.04.2017 18:34
Oj, zjadłabym takie łazanki
ben-ka 20.03.2016 10:50
Dawno nie robiłam, a lubię to danie.
Bernadeta1 18.03.2016 19:24
lubię takie jedzonko
adelajda 18.03.2016 18:46
Prosto i smacznie :)
Madzai 18.03.2016 16:23
Łazanki zawsze są pyszne
Ania321 18.03.2016 14:54
smaczne danie :)
marcia7 18.03.2016 14:51
najlepsze jeszcze z leśnymi grzybami
bertpvd 18.03.2016 11:04
pyszne łazanki
Konczi 18.03.2016 10:53
pyszny obiadek :)
pestka 18.03.2016 10:41
lubię taki obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat