Łazanki z kapustą, mięsem i grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron łazanki

    1/2 kg
  • kapusta biała

    1/2 główki
  • grzyby suszone

    20 gr
  • mięso mielone

    30 dkg
  • sos sojowo grzybowy

    2 łyżki
  • sos sojowy jasny

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • pieprz biały Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby umyć i obgotować 15 minut- wyjąć i posiekać. Wrzuci ponownie do wywaru i gotować razem z pokrojoną kapustą. Doprawić solą i sosem sojowo- grzybowym. Na patelni podgrzać olej, dodać przeciśnięty czosnek i obsmażyć mięso. W garnku , w osolonej wodzie ugotować łazanki al dente. Odcedzić, dorzucić ugotowaną na miękko kapustę z grzybami oraz mięso. Zeszklić cebulkę na oleju i dołożyć do potrawy. Przyprawić do smaku, sosem sojowym jasnym, solą oraz pieprzem, przemieszać i gotowe. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuklik 26.10.2013 17:47
przepyszne
Angelika10 11.09.2013 11:57
smaczne łazanki
Angelika6 02.08.2012 10:49
pyszne :)
Jodaj 05.07.2012 21:12
uwielbiam łazanki :)
angelika14 17.01.2012 15:40
są przepyszne - polecam :)
MAR3STA 13.12.2010 17:10
uwielbiam takie łazanki
alaaa 13.12.2010 15:36
lubię takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat