Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą i grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łazanki 1 opak
kapusta kiszona 1 słoik
cebula 1 szt
grzyby suszone 1 garść
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
ziele angielskie 3-4 szt
pieprz
masło roślinne
kiełbasa 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą i grzybami

Kroki postępowania

1
Na maśle podsmażamy pokrojone mięso. Dodajemy liście laurowy i ziele ang. Gdy mięso się zarumieni dodajemy pokrojoną cebulkę.
Krok 1 - Łazanki z kapustą i grzybami foto
2
Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną kapustę i zalane wcześniej grzyby. Wszystko razem podduszamy. W razie potrzeby dolewamy trochę wody. Przyprawiamy pieprzem.
Krok 2 - Łazanki z kapustą i grzybami foto
3
Makaron gotujemy. Na łazanki wykładamy farsz.
Krok 3 - Łazanki z kapustą i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 15.11.2012 16:13
pyszne
Agnieszka91 15.11.2012 13:12
właśnie mam je dzisiaj na obiad
andzia123 15.11.2012 11:47
lubię takie
Barbara/zuza22_85 15.11.2012 11:38
pyszne
gosia561 15.11.2012 11:28
bardzo dobre, ale pieczarki też fajnie pasują
Patrycja25 15.11.2012 10:17
pycha
Beata61 15.11.2012 10:04
super przepis :)
emeslive 15.11.2012 09:49
Bardzo lubię łazanki, zwłaszcza te z kiszoną kapustą, choć i ze słodką nie pogardzę.
ziutula
ziutula 15.11.2012 09:34
smacznie
Konczi 15.11.2012 09:31
to mam już pomysł na dzisiejszy obiad :)
Konczi 15.11.2012 09:31
to mam już pomysł na dzisiejszy obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak