Łazanki z kapustą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron łazanki

    1 opakowanie
  • kapusta kiszona

    0,5 kg
  • pieczarki

    20 dag
  • cebula biała

    3 sztuki
  • marchew

    2 sztuki
  • oliwa

    6 łyżek
  • sól i pieprz

    do smaku
  • woda ciepła

    1,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łazanki wrzucam na wrzącą i osolona wodę i gotuje od wypłynięcia około 5 minut. Odcedzam na durszlaku i hartuję zimną wodą.
Kapustę kiszoną najpierw płuczę, potem drobno kroję, marchew myję i ścieram na tarce. Cebulę obieram, kroje w kostkę i podsmażam na rozgrzanej oliwie. Pieczarki kroję w plastry, dodaję do cebuli i duszę przez kilka minut. Następnie dodaję poszatkowaną kapustę i marchew, podlewam przegotowaną wodą i dusze wszystko razem przez co najmniej 30-40 minut, aż kapusta będzie miękka. Pod koniec doprawiam solą i pieprzem, dodaje ugotowany makaron, mieszam wszystko razem i podaję na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pajbek 18.02.2015 21:45
Pycha :-)
jagoda5913 18.02.2015 20:32
Też robię z kiszonej kapusty lecz inaczej :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat