Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron łazanki 500 gram
kapusta kiszona 500 gram
masło 100 gram
cebula 100 gram
boczek wędzony 250 gram
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą

- makaron łazanki ugotować, odstawić
- boczek pokroić w kostkę, przesmażyć na patelni aż tłuszcz się wytopi
- wyjąć z patelni skwarki
- cebulkę pokroić w kostkę i zrumienić na tłuszczu wytopionym z boczku
- kapustę wypłukać, odsączyć, pokroić i przesmażyć razem z cebulą, podlać wodą i dusić pod przykryciem aż do miękkości
- przyprawić solą i pieprzem i chwilę jeszcze poddusić
- wymieszać z ugotowanym makaronem
Gotowe łazanki podawać na gorąco
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dominique 07.02.2017 20:21
uwielbiam!!!!!
Margo1 25.04.2013 10:37
to jest pyszne
gosia1988 06.04.2012 21:14
polecam bardzo pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak