Łazanki z kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron łazanki

    500 gram
  • kapusta kiszona

    500 gram
  • masło

    100 gram
  • cebula

    100 gram
  • boczek wędzony

    250 gram
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- makaron łazanki ugotować, odstawić
- boczek pokroić w kostkę, przesmażyć na patelni aż tłuszcz się wytopi
- wyjąć z patelni skwarki
- cebulkę pokroić w kostkę i zrumienić na tłuszczu wytopionym z boczku
- kapustę wypłukać, odsączyć, pokroić i przesmażyć razem z cebulą, podlać wodą i dusić pod przykryciem aż do miękkości
- przyprawić solą i pieprzem i chwilę jeszcze poddusić
- wymieszać z ugotowanym makaronem
Gotowe łazanki podawać na gorąco
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dominique 07.02.2017 20:21
uwielbiam!!!!!
Margo1 25.04.2013 10:37
to jest pyszne
gosia1988 06.04.2012 21:14
polecam bardzo pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat