Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z grzybami

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Łazanki z grzybami - świetne połączenie makaronu z leśnymi grzybami.

Składniki:

Składniki:

makaron łazanki 250 gramów
prawdziwki 300 gramów
Bulion grzybowy 100 mililitrów
natka pietruszki 1 pęczek
cebula 1 sztuka
kapusta biała 250 gramów
masło 82% 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z grzybami

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Na maśle smażymy grzyby, dodajemy posiekaną cebulę. Po chwili wrzucamy szatkowaną kapustę, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem przez kwadrans.
Wrzucamy osączony makaron, posiekaną natkę. Składniki łączymy, doprawiając solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak