Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z białej kapusty
W międzyczasie drobno kroimy cebule. Obieramy pieczarki i kroimy je w paski (u mnie większe, więc przekrawam najpierw kapelusze na pół, a następnie kroję je w paski).
Cebulę podsmażamy krótko na oleju, następnie dodajemy pokrojone pieczarki. Całość po wierzchu doprawiamy pieprzem i solą. Chwilę smażymy, aż pieczarki lekko zmaleją.
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy do pieczarek i cebuli.
Gdy kapusta ugotuje się do miękkości odsączamy ją na sitku, a następnie dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką czerwoną papryką, całość podsmażamy około 5 minut. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy.
Na koniec wszystko łączymy z ugotowanym makaronem (ilość wg indywidualnych upodobań, my lubimy większą ilość makaronu).