Łazanki z białą kiełbasą

Łazanki z białą kiełbasą

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Proste danie, a tak wielu zniewala. Tym razem w wersji mieszanej z białą kiełbasą.
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa biała

    4 sztuki
  • liście laurowe Prymat

    4 sztuki
  • Ziele angielskie całe XXL

    4 sztuki
  • kapusta kiszona

    300 gramów
  • makaron łazanki

    300 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę gotujemy z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego (od zimnej wody, około 40 min). Kiełbasę wyjmujemy, kroimy w talarki.

Wodę odcedzamy do garnka, dodajemy pokrojone kapusty. Dusimy na wolnym ogniu. Do czasu, kiedy płynu prawie ubędzie.

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Wszystkie składniki mieszamy, smażymy na wolnym ogniu, doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat