Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki w sosie smietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
jajko 2 szt.
woda
mleko 2 szklanki
śmietana 18 proc 200 ml
cebula 1
kiełbasa 2
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki w sosie smietanowym

Mąkę jajka i wodę łączymy zagniatając ciasto.Powstałą masę rozwałkowujemy i kroimy w kwadraciki ,rąby .Ilość mąki jest zależna od tego jak dużo łazanek chcemy zrobić średnio są to 3 szklanki mąki na 2 jajka. Gdy już mamy pokrojone ciasto wkładamy łazanki do garnka z wrzątkiem i gotujemy co jakiś czas mieszając.Łazanki gotujemy ok 15 minut w miedzy czasie kroimy kiełbasę i cebule.Na rozgrzanej patelni podsmażamy obie te rzeczy.Gdy łazanki są już gotowe przecedzamy je i wykładamy na patelnię gdzie wcześniej robiliśmy zasmażkę.Dodajemy mleko ,śmietanę oraz przyprawę kucharek,dokładnie mieszamy wszystko przez chwile jeszcze tuszymy.Danie pyszne zarówno na zimno jak i na gorąc.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emila_9
Emila_9 19.09.2013 13:09
są świetne naprawdę warto wypróbować ten przepis
eliza135 18.09.2013 18:32
ciekawy przepis
Bernadeta1 17.09.2013 17:32
lubię łazanki a le takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak