Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
boczek wędzony 20 dag
kiełbasa 400 gram
cebula 1
makaron łazanki 1 opawanie
pieczarki 600 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Kapustę kiszoną zalej wodą i gotuj do miękkości. Odcedź.
Boczek i kiełbasę pokrój w kostkę. Podsmaż.
Cebulę pokrój w kostkę,a pieczarki w plasterki. Warzywa dodaj do kiełbasy i boczku. Całość dusimy na małym ogniu,do momentu aż pieczarki będą miękkie. Do mięsa dodajemy kapustę,mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.01.2016 17:12
bardzo dobre
IZABELA29 08.12.2015 16:29
bardzo lubię
sliwka 08.12.2015 16:14
Smacznusie;))
Konczi 08.12.2015 16:13
Pysznie wyglądają :)
Agnieszka-87-25 08.12.2015 14:42
pożywne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak