Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŁAZANKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
mięso drobiowe z rosołu ok.1 kg
cebula 1 sztuka
sól, pieprz
makaron np: fale 200 gram
słonina 200 gram
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: ŁAZANKI

Gotujemy kapustę ok.1 godziny, po czym wyciskamy wodę i mielimy w maszynce razem z mięsem. Cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na oleju, dodajemy do niej kapustę i mięso, doprawiamy i smażymy. W międzyczasie gotujemy makaron i na drugiej patelni smażymy słoninę pokrojoną w kostkę. Następnie bierzemy garnek, polewamy dno tłuszczem i odrobiną wody. Nakładamy połowę makaronu i połowę farszu. Polewamy tłuszczem i dodajemy resztę makaronu i farszu. Dusimy 5 minut. Mieszamy i gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 24.01.2014 12:49
a po co odciskać kapustę ? nie lepiej dolać do duszenia mniej wody żeby nie wylewać smaku ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak