Łazaniki po podlasku

Łazaniki po podlasku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzonka

    30 dkg
  • makaron łazanki

    200 g
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • cebula

    1 szt
  • kapusta kiszona

    0,5 z żurawiną
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Łazaniki po podlasku

1. Makaron odgotować na pół-twardo.
2. Kapustę ukoszoną z żurawiną gotować 30 minut, odcedzić.
3. Wędzonkę pokroić w kostkę, smażyć ma małym ogniu.
4. Po około 15 minutach dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
5. Jak cebula się zeszkli dodać kapustę i makaron.
6. Całość dokładnie wymieszać i dusić jeszcze chwilkę, doprawić pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Małgorzata112 09.09.2011 12:07
to cos dla mnie
suzana 15.02.2011 08:19
uwielbiam łazanki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat