Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
wędzonka
30 dkg -
makaron łazanki
200 g -
Pieprz biały mielony Prymat
-
cebula
1 szt -
kapusta kiszona
0,5 z żurawiną
Przepis i sposób przygotowania Łazaniki po podlasku
2. Kapustę ukoszoną z żurawiną gotować 30 minut, odcedzić.
3. Wędzonkę pokroić w kostkę, smażyć ma małym ogniu.
4. Po około 15 minutach dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
5. Jak cebula się zeszkli dodać kapustę i makaron.
6. Całość dokładnie wymieszać i dusić jeszcze chwilkę, doprawić pieprzem.
Komentarze (2)