makaron gotujemy, mięso mielone podsmażamy z dodatkiem pokrojonej w kostę cebuli, pieczarki kroimy w kostkę podsmażamy, marchewkę obieramy ze skórki kroimy w kostkę i gotujemy. Podsmażone mięso i pieczarki, oraz obgotowana marchew przekładamy do garnka dodajemy pomidory krojone z puszki, wyciskamy ząbek czosnku, dodajemy kostkę mięsna i razem dusimy, przez ok 20 min. ser żółty ścieramy, dodajemy w trakcie duszenia do reszty produktów, całość przyprawiamy do smaku według uznania. Naczynie do zapiekania lazanii smarujemy margaryną, spód wykładamy makaronem, na niego kładziemy warstwę farszu, który przykrywamy kolejna warstwa makaronu, na niego po raz kolejny farsz, ostatnia warstwa to makaron, całośc zalewamy gotowym sosem pomidorowo paprykowym. zapiekamy w tem. 180 stopni przez ok 50 min.