"lasagne" z pesto z rukoli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron lasagne

    5 płatów
  • pomidorki

    do dekoracji
  • mozzarella

    20-30 gram
  • zioła

    do dekoracji
  • oliwa

    1,5 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • pesto

    4 z rukoli
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - "lasagne" z pesto z rukoli foto
Składniki na 1 dużą porcję.
Pesto z rukoli wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/283835/pesto-z-rukoli-z-orzechami-wloskimi.html
Makaron wrzucić do wrzątku z solą i łyżką oliwy, gotować al dente wg przepisu na opakowaniu. Wyłowić i odcedzić.
Formę nasmarować tłuszczem. Ułożyć pierwszy płat makaronu i nałożyć łyżkę pesto.
Krok 2 - "lasagne" z pesto z rukoli foto
Pesto rozsmarować na makaronie i ułożyć drugi płat makaronu. Rozsmarować kolejną łyżkę pesto i czynność powtórzyć do ostatniego płata.
Krok 3 - "lasagne" z pesto z rukoli foto
Na wierzchu posypać tartą mozzarellą, udekorować pomidorkami i ziołami typu szałwia, oregano lub bazylia.
Krok 4 - "lasagne" z pesto z rukoli foto
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 5 minut i piec aż ser stopnieje, a lasania się podgrzeje. Gotowe, smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda60 03.01.2016 20:01
rewelacja dla mnie
msmariusz 29.03.2015 23:29
lasagne mniam
jasiek 20.04.2014 11:45
świetne lasagne
Mati13 28.10.2013 07:02
bardzo apetycznie wygląda
Wacław 16.10.2013 11:06
lubię włoska kuchnię,pycha !
Motorek 30.09.2013 16:33
coś dobrego
mirosława4 28.09.2013 14:42
poproszę porcyjkę :)
Krystyna32 22.09.2013 08:23
apetyczne danie
agnieszka214 03.08.2013 19:25
fajne połaczenei takeij jeszcze nie jadłam
czekoladka_m 25.07.2013 13:28
Mmm, takiego pesto jeszcze nie robiłam. lazania wygląda mega apetyczneie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat