Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagna z warzywami i boczkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty do lasagnii
boczek wędzony
cebula
pomidory krojone z puszki
brokuł
szpinak morożony
czosnek
ser żółty
oliwa
sól
pieprz
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagna z warzywami i boczkiem

Brokuły dzielimy na małe rózyczki i blanszujemy w osolonym wrzątku.

Posiekany boczek i cebulę przesmażamy a następnie dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy do samku solą i pieprzem, chwilę dusimy na wolnym ogniu.

Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek, dodajemy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy na wolnym ogniu aż odparuje nadmiar wody.

Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą. Na dnie układamy warstwę makaronu (ja dałam surowy), następnie warstwę szpinaku, ponownie makaron, warstwę pomidorową, makaron oraz warstwę brokuła i resztę sosu pomidorowo-boczkowego. Przykrywamy makaronem, posypujemy żółtym serem i oregano i wstawiamy do nagrzanego do 180 C piekarnika na 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 04.12.2013 09:19
lubię ją bardzo
rjustysia 14.02.2012 11:47
Wygląda świetnie, smakuje pewnie też :)
ilka_86 04.01.2012 21:22
bardzo apetyczna
mikrusiak 22.11.2011 13:01
ślinka cieknie :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak