Łagodny indyk z ryżem curry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż biały

    1/2 szklanki
  • przyprawa curry

    1/2 łyżeczki
  • indyk

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z indyka marynujemy w marynacie granatowej przez 2h. (przepis na taką marynatę znajduje się w tym portalu). Następnie lekko osączamy z marynaty, kładziemy na folię aluminiową i wstawiamy do nagrzanego do 220 st piekarnika i pieczemy przez ok 7 min. Następnie mięso zakręcamy w folii i pieczemy przez ok. 15 min w temp. 190 stopni. Pół szklanki ryżu gotujemy w 1 i 1/3 szklance z domieszką curry. Indyka podajemy z tak przygotowanym ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 01.05.2012 06:10
dobry
Miki 12.03.2012 07:33
dobre
Joanna108 17.11.2011 08:59
smaczne mięsko a do tego ryż - mniam!
Marlena/Kinia 09.11.2011 08:43
polecam:) indyk z ryżem, wyśmienite
Sarenka 31.07.2011 00:23
lubie indyka..i chetnie skubnelabym troche tego obiadku
ALAGOR 19.07.2011 23:31
Pyszne ;)
Zoso 18.07.2011 21:21
proste i smaczne
Zoso 18.07.2011 21:21
proste i smaczne
Kate131 19.06.2011 08:25
ciekawe
marta0906 07.01.2011 18:58
Smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat