Łaciate racuchy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szkl kopiaste
  • serek homogenizowany

    2 szt małe
  • jajka

    3 szt
  • kakao

    2 łyżki
  • alkohol

    1-2 łyżki
  • sól

    szczypta
  • tłuszcz do smażenia

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki dokładnie łączymy w misce pomijając tłuszcz, kakao i cukier puder. Po wymieszaniu składników najlepiej w szerszej misce ciasto rozdzielamy na dwie części. Przy boku miski do jednej części ciasta dodajemy kakao. Dokładnie mieszamy część z kakao.
W rondlu rozgrzewamy tłuszcz i łyżką nabieramy ciasto tak by oba kolory ciasta znalazły się na jednej łyżce i kładziemy na tłuszcz.
Smażymy krótko z obu stron na rumiano.
Osączamy na papierowym ręczniku albo sicie i oprószamy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat