Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łabędzie ptysiowe z bitą śmietanką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 0,5 l
margaryna 250 g
mąka 650 g
jaja 10 szt
śmietana śnieżka
mleko 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Łabędzie ptysiowe z bitą śmietanką

Wodę z margaryną zagotować wsypać mąkę i dobrze wymieszać aby nie powstały grudki . Wyjdzie gęste ciasto , które przekładamy do miski do gorącego ciasta wbijamy po 1 jajku i bardzo szybko miksujemy .Gotowe ciasto wyciskamy na blaszkę w odstępach , wąską końcówką szprycy formujemy szyjki , a korpusy można zrobić w kształt ósemki pieczemy w piekarniku 30 minut w temp.230 C .Po upieczeniu przekrawamy na korpusy na pół a górną część w poprzek . Bitą śmietankę ubijmy z mlekiem i napełniamy nasze łabędzie. Smacznego .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 06.02.2014 14:24
super deserek
babi17 20.04.2013 09:40
świetne i śliczne
Wafelek2601 10.01.2013 15:51
Pyszne
Łukasz15 07.01.2013 13:50
Super
pycia9 30.11.2012 22:40
naprawdę ekstra
MAR3STA 20.11.2012 18:38
super ptysie
pajbek 20.11.2012 12:33
Mnie też się podobają :-)
ewka1978 20.11.2012 10:10
ślicznie i apetycznie wyglądają
wyattearp 20.11.2012 09:44
fajne i na pewno pyszne
Barbara/zuza22_85 20.11.2012 09:41
apetyczne
kasiek 20.11.2012 09:36
piękne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak