Przepis i sposób przygotowania na: Łabędzie
Wodę gotujemy z margaryną . Do gotujących się produktów dodajemy mąkę i dobrze roztrzepujemy trzepaczką. Następnie odstawiamy na ostygnięcia. Po ostygnięciu wbijamy po jednym jajku i dalej ubijamy trzepaczką , pod koniec ubijamy mikserem ręcznym . Następnie na wysmarowanej blasze układamy za pomocą szprycy układamy ciasto w kształcie pytajnika- to będzie element stanowiący szyję i głowę naszych łabędzi. Następnie tułów wykonujemy z ciasta układanego na blachę za pomocą łyżki. Następnie pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku . Ciasto będzie wtedy gotowe gdy będzie dość dobrze wypieczone.
Wykonanie bitej śmietany :
Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklance wody .Następnie śmietanę ubijamy dodajemy cukier i letnią żelatynę.
Przełożenie łabędzi :
Ciasto na tułów przecinamy wzdłuż na 2 części . Uzyskujemy wtedy 2 części . W dolnej części nakładamy bitą śmietanę , następnie z przodu imitującą szyję łabędzia . Skrzydła uzyskujemy po ponacinaniu górnej części . Układamy je po obu stronach przykrywając delikatnie wierzch bitej śmietany. Na koniec całość polewamy delikatnie polewą czekoladową.