Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśny,domowy - kisiel rabarbarowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

rabarbar 3 duże
cukier puder 1 łyżka
cukier waniliowy domowy 1 łyżeczka
woda 250 ml
skrobia ziemniaczana 1 duża łyża

ewentualnie

cynamon wg smaku

Porada

kisiel doskonale smakuje z jogurtem naturalnym

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśny,domowy - kisiel rabarbarowy

Kroki postępowania

1
rabarbar obrać,pokroić w 2 cm kawałki
Krok 1 - Kwaśny,domowy - kisiel rabarbarowy foto
2
umieścić w rondelku,dolać szklankę wody i zagotować
Krok 2 - Kwaśny,domowy - kisiel rabarbarowy foto
3
po niecałych 10 minutach dodać cukier puder oraz domowy cukier waniliowy(ew. ziarenka z 1/4 laski wanilii)
Krok 3 - Kwaśny,domowy - kisiel rabarbarowy foto
4
skrobię rozmieszać w niewielkiej ilości wody,dokładnie aby nie było grudek
Krok 4 - Kwaśny,domowy - kisiel rabarbarowy foto
5
wlać do rabarbaru i cały czas mieszać gotując około 2 minuty.
kisiel przelać do szklanek/pucharków i wystudzić. ja do swojej porcji dodaję cynamon
Krok 5 - Kwaśny,domowy - kisiel rabarbarowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 10.06.2015 15:42
świetny pomysł !!!!!!!!!!
Smaczna_B 10.06.2015 15:03
Fajny pomysł.
nika0055 10.06.2015 14:54
Uwielbiam rabarbar
gosia561 10.06.2015 14:39
ciekawy kolor jak na rabarbar

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak