Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśne kluski po bawarsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kopytka 1 kg
kapusta kiszona 0,5 kg
filet z kurczaka 1 szt
koper do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
mąka zageszczacz
cebulka 1 szt
olej do smażenia do smaku
masło do smaku
woda 1 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśne kluski po bawarsku

Drobno-pokrojonego kurczaka smazymy z cebulka na wolnym ogniu w garnku, dodajemy pieprz i sol. Gdy juz jest dotowy dolewamy 0,5 szkl wody przegotowanej z maka ( ok. 2 lyzki ) i gotujemy do uzyskania konsystencji sosu. Dodajemy koper drobno posiekany.

Kapuste kiszona gotujemy z woda dodajac pieprz i sol.

Kopytka lub kluski slaskie (jesli nie umiemy zrobic lub idziemy na "latwizne") wrzucamy gotowe do gotujacej wody (z sola i odrobina masla) i wylawiamy jak wyplywaja miekkie i apetyczne. Danie gotowe ;) Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 26.10.2012 15:43
do piwa dobre ... a i przed i po rowniez - takie swojskie , domowe ;)
Jodaj 21.10.2012 11:06
pyszne
dorotka0000025 20.10.2012 10:49
fajny pomysl
pacpaw 19.10.2012 18:20
syte danie
monisia1977 19.10.2012 07:03
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak