Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśna zupa z ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5-6 szt
kapusta kiszona 2 duże garści
cebula 1 szt
grzyby suszone ok6 kapeluszy
wędlina ok30 dag
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśna zupa z ziemniakami

Ziemniaki obrać, pokroić, opłukać i postawić do gotowania. Kapustę odcisnąć (można pokroić)zalać wodą i postawić do gotowania. Dodać przyprawy i umyte suszone grzyby. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać do kapusty.
Kiełbasę pokroić w kostkę albo krążki. Cebulę obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju i lekko zrumienić cebulę, dodać kiełbasę i razem przesmażyć. Wszystko wrzucić do zupy. Doprawić koncentratem i przyprawami do smaku.
Razem troszkę pogotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak