Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśna zupa z grzybkiem i ziemniakami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 garści
ziemniaki 4-5 szt
grzyby suszone ok6 kapeluszy
cebula 1 szt
wędlina ok 30 dag
ziele angielskie 2-3 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśna zupa z grzybkiem i ziemniakami

Ziemniaki obrać, pokroić, opłukać i postawić do gotowania. Kapustę odcisnąć (można pokroić)zalać wodą i postawić do gotowania (ja gotuję oddzielnie). Dodać przyprawy i umyte suszone grzyby. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać je do kapusty.
Kiełbasę pokroić w kostkę albo krążki. Cebulę obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju i lekko zrumienić cebulę, dodać kiełbasę i razem przesmażyć. Wszystko wrzucić do zupy. Doprawić koncentratem i przyprawami do smaku.
Razem troszkę pogotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 15.04.2017 08:35
Wygląda smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak