Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwas chlebowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 20 dag
miód 10 dag
woda 10 l
chleb razowy 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kwas chlebowy

Chleb zalać gorącą wodą dodać cukier i miód wszystko dokładnie wymieszać i postawić na 3 dni w ciepłym miejscu aby się dobrze zakwasiło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 15.01.2012 15:38
dobry
adasqo 09.12.2011 10:28
też bardzo lubię kwas chlebowy! moim dzieciakom też go podaję, wolę, żeby piły kwas chlebowy, który jest zdrowy jak colę i inne słodzone napoje gazowane. Czasami zdarzy mi się go kupić, ukraiński jest dobry, litewski też choć mają troszkę inny posmak. Jeśli ktoś będzie chciał iść za moją radą to polecam firmy obolon.
qlop 24.11.2011 19:23
Uwielbiam kwas chlebowy :) Po prostu pycha a jak wjeżdza na kacu :) Ale nigdy nie robiłem go więc spróbujemy i zobaczymy co z tego wyjdzie. A jeśli nie wyjdzie to wrócę do mojego ukochanego obolona :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak