kwas chlebowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    20 dag
  • miód

    10 dag
  • woda

    10 l
  • chleb razowy

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chleb zalać gorącą wodą dodać cukier i miód wszystko dokładnie wymieszać i postawić na 3 dni w ciepłym miejscu aby się dobrze zakwasiło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
daria899 15.01.2012 15:38
dobry
adasqo 09.12.2011 10:28
też bardzo lubię kwas chlebowy! moim dzieciakom też go podaję, wolę, żeby piły kwas chlebowy, który jest zdrowy jak colę i inne słodzone napoje gazowane. Czasami zdarzy mi się go kupić, ukraiński jest dobry, litewski też choć mają troszkę inny posmak. Jeśli ktoś będzie chciał iść za moją radą to polecam firmy obolon.
qlop 24.11.2011 19:23
Uwielbiam kwas chlebowy :) Po prostu pycha a jak wjeżdza na kacu :) Ale nigdy nie robiłem go więc spróbujemy i zobaczymy co z tego wyjdzie. A jeśli nie wyjdzie to wrócę do mojego ukochanego obolona :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat