kwas burakowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    1 KG
  • chleb razowy

    2-3 kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki kroimy w cienkie plastry. Układamy je w słoju i zalewamy wodą. Na wierzchu kładziemy kromki razowego chleba zakrywamy to gazą. Po paru dniach zdejmujemy pianę, która się utworzy u góry wlać płyn do butelki i przechowywać w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat