Do garnka wlac oliwe ,podgrzac, wrzucic straki papryki i usmazyc.Wyjac papryki z garnka.Na ten sam olej wkladamy pokrojone na porcje mieso, cebule pokrojona na cztery, smazymy,Dodajemy przecier pomidorowy, harrise, kolendre, sol, ciecierzyce (z puszki, lub poprzedniego dnia namoczona).Mieszamy, chwilke przesmazamy i zalewamy woda ok, 3 szklanek.Gotujemy tak dlugo, az mieso bedzie prawie miekkie .Wtedy dodajemy obrane warzywa pokrojone na cztery.Sprawdzamy ilosc wytworzonego sosu--warzywa maja byc przykryte na dwa palce.
W tym czasie przygotowac kuskus wg przepisu na opakowaniu, dodac lyzke masla i zalac delikatnie sosem, wymieszac, sprawdzic sol.
Wylozyc ugotowany kuskus na talerz, polac z wierzchu lekko pozostalym sosem, udekorowac miesem, warzywami i ciecierzyca.