Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki z wędzonką w śmietanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki 400 g
śmietana 18 proc 250 ml
boczek wędzony 150 g
cebula 1/2 sztuka
masło 1/4 kostka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki z wędzonką w śmietanie

Kroki postępowania

1
Kurki dokładnie myjemy, a następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię, posypujemy solą. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek.
Krok 1 - Kurki z wędzonką w śmietanie foto
2
Dodajemy masło i pokrojona cebulkę. Posypujemy pieprzem i dalej smażymy na małym ogniu.
Krok 2 - Kurki z wędzonką w śmietanie foto
3
Gdy kurki będą miękkie zalewamy je śmietanką wymieszaną z mąką. Jeszcze chwilkę gotujemy, aż sos się zagęści.
Krok 3 - Kurki z wędzonką w śmietanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 20.02.2013 12:18
najpierw podsmażyłabym boczek i dopiero dodała kurki
Adamorek 10.10.2012 19:15
fajne z boczkiem
elficzna 16.09.2012 00:26
oj pychotaaa mniam mniam
Ewa6274879 15.09.2012 23:45
super sosik :)
Sylwia26 15.09.2012 23:20
Uwielbiam kurki w każdej postaci :)
Dorota59 15.09.2012 23:00
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak